Pertama di Malaysia.

Minyak Habbatus Sauda atau Black Seed Oil yang dipiawaikan mengandungi Thymoquinone (TQ) (minimum 5%), fatty acids (dipiawaikan), begitu juga dengan Thymohydroquinone dan Hederagenin.TQ merupakan bahan bioaktif utama dalam Habbatus Sauda yang memberikan pelbagai kebaikan.

Penghantaran Percuma*

Jaminan Pulangan Wang

Pemulangan Dalam 30 Hari

100% Kepuasan Pelanggan

24/7 Sokongan Pelanggan*

AktivNatura Advanced Sauda 5%

Memperkenalkan: AktivNatura Advanced Sauda - TQ tertinggi di Malaysia

Dari kajian sains, manfaat Habbatus Sauda disebabkan beberapa bahan bioaktif di dalamnya, di antara yang utama adalah Thymoquinone (TQ) yang berbeza peratusannya mengikut asal bahan dan juga teknologi pengekstrakan yang digunakan.

KINI, anda tidak perlu lagi memikirkan kualiti dan kandungan TQ di dalam Habbatus Sauda dengan AktivNatura Advanced Sauda mengandungi sekurang-kurangnya 5% TQ di dalam setiap botol.

KAJIAN UIA PADA 2020 MENGENAI KANDUNGAN Thymoquinone (TQ) Di DALAM PRODUK SEDIA ADA DI PASARAN
Kandungan TQ dalam Habbatus Sauda di pasaran malaysia 2020

Kajian dari UIA mengenai kandungan TQ dalam produk Habbatus Sauda yang ada di pasaran pada tahun 2020.

Dari serendah 0.07% sehingga setinggi 1.88%. Kandungan TQ ini akan memberikan kesan yang diinginkan kepada pengguna Habbatus Sauda.*

DIJAMIN MENGANDUNGI MINIMUM 5% TQ.

Habbatus Sauda yang digelar "Rahsia Firaun" disebabkan ianya telah digunakan ribuan tahun, bahkan ianya ditemui di kubur Tutankhamen’s. Mesir Kuno menggunakan Habbatus Sauda untuk pelbagai rawatan termasuk masalah penghadaman dan pelbagai masalah kulit.Perawat Parsi mencadangkan Habbatus Sauda untuk rawatan manusia dan menyedari potensinya dalam agen anti-fungal dan anti inglammatory. Dalam perubatan Greek kuno ianya digunakan untuk dalam pelbagai rawatan, Begitu juga dalam rawatah Ayurvedic, ianya digunakan metabolisme dan sebagainya.Habbatus Sauda disebut dalam hadis Nabi Muhammad dan ianya juga disebut dalam Perjanjian Lama ajaran Kristian.Kajian sains terkini, khususnya mengenai TQ mendapati kemungkinan Habbatus Sauda mungkin boleh membantu dalam masalah seperti di bawah:

01.

Melegakan Simtom Alergik

A Habbatus Sauda telah terbukti dapat melegakan simptom hay fever yang menyusahkan dalam beratus-ratus penghidap. Dalam kajian yang dijalankan ke atas 66 individu yang menghidap hay fever, 0.5 ml suplemen habbatussauda setiap hari dapat mengurangkan kesesakan hidung, gatal-gatal, hidung berair dan bersin (1). Habbatus Sauda dipercayai mempunyai kesan antihistamin dan anti-radang yang boleh menyokong rawatan hay fever.

02.

Pengurusan Berat Badan

Obesiti boleh menyebabkan pelbagai keadaan kesihatan jika tidak dirawat. Di samping diet seimbang dan senaman yang sihat, Habbatus Sauda boleh digunakan untuk memerangi obesiti dan menyokong pengurusan berat badan. Dalam kajian semula ujian yang dijalankan ke atas 875 jumlah peserta, habbatus sauda serendah 100mg setiap hari selama 6-13 minggu mengurangkan berat badan dan BMI dengan ketara (2). Para penyelidik mencadangkan bahawa Habbatus Sauda boleh menyumbang kepada penurunan berat badan dengan menggalakkan keseimbangan glukosa dan mengurangkan penyerapan lemak.

03.

Peraturan Glukosa Darah

Kawal selia paras gula dalam darah adalah penting untuk kesihatan dan boleh mencegah pelbagai keadaan. Habbatus sauda telah terbukti meningkatkan sensitiviti insulin pada individu yang menghidap diabetes jenis 2. Dalam kajian yang ditambah dengan 2,000mg Habbatus Sauda, ​​pesakit diabetes jenis 2 mengalami peningkatan tahap glukosa darah puasa (3).

04.

Tingkatkan Kesihatan Jantung

Tekanan darah tinggi kronik adalah faktor risiko khusus dalam perkembangan penyakit kardiovaskular. Minyak Habbatus Sauda telah didapati mengurangkan tekanan darah apabila diambil pada 200mg setiap hari selama lapan minggu dalam ujian (4). Sifat antioksidan Habbatus Sauda dianggap menyokong kesihatan kardiovaskular.

05.

Menggalakkan Kesihatan Pernafasan

Batuk, semput dan sesak dada dan gejala pernafasan lain mungkin disokong oleh minyak habbatus sauda. Dalam kajian yang dijalankan ke atas individu yang mengalami masalah pernafasan, suplemen Habbatus Sauda pada 1-2g sehari mengurangkan keradangan dan terutamanya memperbaiki gejala seperti sesak nafas, batuk dan terjaga pada waktu malam (5).

06.

Gangguan Tidur dan Stress

Kajian terbaru menggunaka TQ mendapati ianya mungkin boleh membantu mereka yang mempunyai masalah tidur dan juga mengurangkan stress.

Sejak 2023

Kenapa memilih Aktivnatura Advanced Sauda?

LEBIH JIMAT
5/5

Jika dibandingkan, kandungan TQ di dalam Aktivnatura Advanced Sauda sekurang-kurang 3 kali ganda lebih banyak atau sehingga 10 ganda lebih banyak berbanding yang lain. Setitik habbatus sauda daru Aktivnatura Advanced Sauda bersamaan sehingga 10 titik dari yang lain.

HANYA GUNA SEDIKIT
5/5

Disebabkan peratusan TQ yang tinggi di Aktivnatura Advanced Sauda, anda hanya perlu menggunakan sedikit sahaja dari serendah setitik (bukan satu dropper), tetapi hanya setitik.

KUALITI TERJAMIN
5/5

Kandungan TQ di dalam habbatus sauda, bukan sahaja bergantung kepada dari mana ia berasal, tetapi berkaitan juga dengan teknologi dan teknik pemprosesan. Kilang yang mengeluarkan minyak ini adalah bertaraf dunia dan memenangi pelbagai anugerah dunia

100% MINYAK HABBATUS SAUDA
5/5

Pengguna yakin yang Aktivnatura Advanced Sauda adalah 100% minyak habbatus sauda, ianya tidak dicampur dengan minyak murah lain untuk meninggikan keuntungan

"Membeli sebotol Aktivnatura Advanced Sauda, ibarat anda membeli 10 botol minyak lain pada kuantiti yang sama"
Aznam
Pengguna Terawal

Amir Ramadzan Ibrahim

CEO

JANJI KAMI KEPADA ANDA

Kami hanya menawarkan yang terbaik

Terdapat pelbagai produk Habbatus Sauda di pasaran, KAMI BERBEZA dengan menawarkan kepada anda, produk yang bersumber dari pengeluar yang mengamalkan Fair Trade, Organic dan Piawai Kualiti yang tinggi.

Panduan Penggunaan AktivNatura Advanced Sauda

Cara Guna?

Sebagai makanan, AktivNatura Advanced Sauda ini sangat senang digunakan. Hanya gunakan setitik setiap pagi dan malam.

01.

Minum Setitik Begitu Sahaja

02.

Dicampur ke Dalam Minuman Sedia ada

03.

Boleh digunakan sebagai sapuan untuk kulit

04.

Digunakan Sebagai Salad Dressing

FAQ's

Soalan Sering Ditanya

Terdapat pelbagai produk Habbatus Sauda di dalam pasaran tetapi yang membezakannya, AktivNatura Advanced Sauda adalah ekstrak berpiawai 5% TQ.

AktivNatura Advanced Sauda adalah makanan, bukannya ubatan. Ianya tidak menggantikan ubatan yang disediakan oleh doktor

Secara umumnya Habbatus Sauda boleh digunakan oleh semua peringkat umur.

Untuk wanita mengandung atau menyusu, sila dapatkan nasihat doktor sebelum menggunakan apa-apa makanan tambahan.

Produk ini diimport dari pengilang luar negara yang mempunyai reputasi tinggi dengan kilang di pelbagai negara termasuk AS dan Eropah. Pengilang berkenaan juga adalah syarikat FAIR TRADE dan bahan ini mempunyai sijil organik COSMOS.

Apa kata pengguna

Apa kata pengguna yang gembira

Sebelum produk ini dipasarkan, kami telah memberikan sample kepada pelbagai individu dan peringkat usia untuk mendapatkan maklumbalas penggunaan.

5/5
“Saya telah menggunakan AktivNatura Advanced Sauda apabila mendapat sample. Memang terasa perubahan ketara hanya selepas 2 hari menggunakannya. Sebelum ini saya mempunyai masalah semput dan keletihan, namun kini Alhamdulillah, terasa perubahan ketara dalam kehidupan seharian saya ”
T Zaid
50+ Peniaga
5/5
“Alhamdulillah selepas mengamalkan 3 titik ke dalam minuman setiap pagi dan malam selama 2 minggu, resdong saya berkukrangan dan penghadaman pun lancar”
M Hakimi
20+ Pekerja
5/5
“Saya dah gunakan selama seminggu. Badan terasa lebih bertenaga berbanding sebelum ini yang saya selalu mengalami masalah kesihatan. Kini saya merekomen kepada kawan-kawan untuk mencubanya. Memang berbeza dengan produk yang lain”
Aznam
50+ Peniaga

Hargai kesihatan anda dengan produk berkualiti seperti Aktivnatura Advanced Sauda Oil.

Pre-Order sekarang dengan harga khusus untuk anda. Dijangka dilancarkan awal Februari apabila batch pertama minyak ini sampai dari luar negara. Dijual pada harga RM 89 sebotol 15ml.

15ml minyak bersamaan dengan 30 kapsul softgel 500mg. Kandungan TQ di dalam minyak ini bersamaan sehingga 150ml produk lain. JAMINAN 5% TQ di dalam setiap botol Aktivnatura Advanced Sauda Oil 15ml.

* https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7574749/

 1) Nikakhlagh, Soheila Fakher Rahim, Faezeh Hossein Nejad Aryani Amir Syahpoush, Mehri Ghafouryan Brougerdnya, Nader Saki. 2011. Herbal treatment of allergic rhinitis: the use of Nigella sativa. American Journal of Otolaryngology, Volume 32, Issue 5 , 402 – 407.  

2) Mousavi, S.M., Sheikhi, A., Varkaneh, H.K., Zarezadeh, M., Rahmani, J. and Milajerdi, A., 2018. Effect of Nigella sativa supplementation on obesity indices: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Complementary therapies in medicine. 

3) ABDULLAH O. BAMOSAa,*, HUDA KAATABIa, FATMA M. LEBDAa ,ABDUL-MUHSSEN AL ELQb AND ALI AL-SULTANb. EFFECT OF NIGELLA SATIVA SEEDS ON THE GLYCEMIC CONTROL OF PATIENTS WITH TYPE 2 DIABETES MELLITUS. 2010; 54 (4) : 344–354 

4) Dehkordi, Farshad Roghani, and Amir Farhad Kamkhah. “Antihypertensive effect of Nigella sativa seed extract in patients with mild hypertension.” Fundamental & clinical pharmacology 22.4 (2008): 447-452. 

5) Salem, A. M., Bamosa, A. O., Qutub, H. O., Gupta, R. K., Badar, A., Elnour, A., & Afzal, M. N. (2017). Effect of Nigella sativa supplementation on lung function and inflammatory mediatorsin partly controlled asthma: a randomized controlled trial. Annals of Saudi medicine, 37(1), 64-71. 

Penafian

The information contained in this article is not intended to treat, diagnose or replace the advice of a health practitioner. Please consult a qualified health practitioner if you have a pre-existing health condition or are currently taking medication. Food supplements should not be used as a substitute for a varied and balanced diet.

 

[]